Lapin Veikkojen suunnistajien perhesuunnistuskoulu käynnistyy verkossa toukokuussa viikolla 19 kesto kolme viikkoa viikot 19-21. Seura tarjoaa koululaisille uuden tavan oppia suunnistuksen perusasiat. Ideana on, että osallistujat perehtyvät jokaisen viikon aihealueeseen verkossa annettujen ohjeiden ja materiaalin avulla. Perehtymisen jälkeen osallistujat harjoittelevat omatoimisesti maastossa opittuja asioita. Kouluun ovat kaikki tervetulleita iästä riippumatta. Myös aikuiset voivat kerrata jo opittuja asioita perhesuunnistuskoulussa.

Lisäohjeita annetaan tarvittaessa LapVe perhesuunnistuskoulun WhatsApp-ryhmässä, jonne voi jättää kysymyksiä ja palautetta. Liittyminen WhatsApp-ryhmään tekstiviestillä numeroon: 040-6810203. Viestiin nimi ja osallistujien lukumäärä.

Seura perii osallistujilta osallistumismaksuna 10 €/koululainen tai maksimissaan 20 €, osallistuu perheestä kuinka monta henkilöä tahansa. Maksuilla katetaan karttojen ja materiaalien tulostus ja jako. Osallistumismaksu maksetaan Lapin Veikkojen suunnistajien tilille: FI4456412520029869.

Jokaisen viikon kartat ja muu materiaali löytyvät Sodankylän liikuntahallin sisäänkäynnin vasemmalla puolella olevasta Lapin Veikkojen suunnistajien punaisesta postilaatikosta kts. kartta.

Lapin Veikkojen suunnistajien verkkosuunnistuskoulussa käytetään oppimismateriaaleina:

  • Helsingin Suunnistajien tuottamaa verkkoaineistoa ja videoita suunnistuksen perusasioista
  • Suunnistusliiton materiaaleja suunnistuskouluille
  • YouTuben avointa materiaalia

Viikko 19: Teema kartta ja karttamerkit

Katso Helsingin Suunnistajien tuottama video suunnistajan varusteista.

Katso Helsingin Suunnistajien tuottama videot karttamerkit ja karttamerkkien kertaus. Tee sen jälkeen videon karttamerkkiharjoitus.

Karttamerkkejä voit kerrata vielä Suunnistusliiton tuottamasta materiaalista Tule rasteille ja postilaatikosta jaettavasta infomateriaalista, josta löytyy perustiedot suunnistuksesta harrastuksena.

Hae tämän jälkeen liikuntahallin postilaaatikosta kartta ja suunnista karttaan piirretty rata. Radan lähtöpiste löytyy tästä!

Rasteilla on rastipisteessä pieni rastilippu ja rastikoodi.

Viikko 20: Teema kartan suuntaaminen ja suunnanotto

Katso Helsingin Suunnistajien tuottama videot kartan suuntaamisesta ja suunnanotosta kompassilla.

Kertaa tarvittaessa opittuja asioita Tule rasteille-sivustolta ja jaetusta materiaalista. Hae tämän jälkeen liikuntahallin postilaaatikosta kartta ja suunnista karttaan piirretty rata. Radan lähtöpiste löytyy tästä.

Viikko 21: Teema rastivälin suunnistaminen ja suunnitelman tekeminen

Katso videot rastivälin suunnistamisesta ja suunnitelman tekemisestä rastivälille.

Kertaa tarvittaessa opittuja asioita Tule rasteille-sivustolta ja jaetusta materiaalista. Hae tämän jälkeen liikuntahallin postilaaatikosta kartta ja suunnista karttaan piirretty rata. Radan lähtöpiste löytyy tästä.