Suunnistajan ohjeet Laverasteille

Ilmoittaudu etukäteen ja maksa kausimaksu tai  kertamaksu Rastilippu-palvelussa. Koronaepidemiasta johtuen vältämme käteisen rahan tai maksuseteleiden käyttöä. Suosittelemme lämpimästi Rastilippu-palvelun käyttöä ilmoittautumiseen ja maksamiseen.

Rastilippu on kehitetty osaksi suurempaa, urheilujärjestöjen yhteistä Suomisport-palvelua. Rastilippu-palvelun profiilit kirjautuvat Suomisportiin. Mikäli olet jo aiemmin tehnyt profiilin Suomisportiin (esimerkiksi ostanut kilpailulisenssin), pääset kirjautumaan samoilla tiedoilla Rastilippuun. Kuvalliset ohjeet Rastilipun käyttöön:

Koronaepidemian erityisohjeet suunnistajille:

Muista, että suunnistat omalla vastuullasi. Kerro läheisillesi, minne olet menossa ja pidä puhelin mukana. Muistakaa turvaväli toisiinne ja muihin liikkujiin. Älä tule suunnistamaan sairaana ja tartuttamaan muita suunnistajia. Kullakin hetkellä voimassa olevia viranomaisten ohjeita tulee noudattaa.

Lähdössä ja maalissa on tarjolla käsidesiä käsien desinfiointiin. Ota lähdössä itse mahdollinen vuokrattava Emit-kortti pöydällä olevasta rasiasta. Aseta kortti lukulaitteeseen ja ota kartta ratamestarilta. Tee lähtöleimaus ja lähde suunnistamaan. Leimaa rasteilla, mutta älä koske rastilippuun. Maalissa aseta Emit-kortti lukijaan ja poistu autolle. Vältä turhaa väentungosta, vaikka jälkipeli onkin suunnistuksen keskeinen elementti.

Muut ohjeet iltarastikävijälle:

  • Jokainen suunnistaa ja liikkuu maastossa omalla vastuullaan. Hanki tarvittaessa kuntosuunnistajan vakuutus.
  • Pukeudu sään mukaan ja ota mukaan tarvittaessa vaihtovaatteet. Sadesäällä kannattaa käyttää karttamuovia.
  • Tutustu ennen lähtöä tapahtuman yleisiin ohjeisiin ilmoitustaululla.
  • Tutustu mallikarttoihin ilmoitustaululla. Valitse itsellesi sopiva rata taitosi ja kuntosi mukaan. Kysy tarvittaessa ohjeita ja neuvoja ratamestarilta.
  • Iltarastit eivät ole kilpailu. Aikaa ei ole pakko ottaa ja radan saa suunnistaa ”omaan tahtiin”.
  • Pelastussuunnitelma edellyttää, että järjestäjillä on tiedossa osallistujien nimet. Tulostietoihin voit antaa nimimerkin, jos niin haluat.
  • Muista aina ilmoittautua, kun olet palannut metsästä – myös silloin kun keskeytit!
  • Jos otit ajan, käy piirtämässä tai tallentamassa oma reittisi reittihärveliin. Voit verrata omaa ja muiden suorituksia toisiinsa. Reittipiirrokset ovat tärkeää palautetta ratamestareille.